Αναφορά Παραβιάσεων Ενωσιακού Δικαίου

Οι διατάξεις του Ν. 4990/2022 (ΦΕΚ Α΄ 210) εφαρμόζονται για την προστασία προσώπων που αναφέρουν ή αποκαλύπτουν: α) παραβιάσεις του ενωσιακού δικαίου, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο Μέρος Ι του Παραρτήματος του Νόμου, στους τομείς των δημοσίων συμβάσεων, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κλπ. β) παραβιάσεις που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης και γ) παραβιάσεις που σχετίζονται με την εσωτερική αγορά (άρθρο 4), ενώ το άρθρο 5 προβλέπει εξαιρέσεις από το πεδίο εφαρμογής.

Η εσωτερική αναφορά υποβάλλεται γραπτώς ή προφορικώς ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προσβάσιμης και σε άτομα με αναπηρία, η οποία λειτουργεί στον διαδικτυακό τόπο του δημόσιου φορέα. Η προφορική αναφορά είναι δυνατό να υποβληθεί μέσω τηλεφώνου ή άλλων συστημάτων φωνητικών μηνυμάτων, καθώς και μέσω προσωπικής συνάντησης με τον Υπεύθυνο Παραλαβής – Παρακολούθησης Αναφορών (Υ.Π.Π.Α.) εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, κατόπιν αίτησης του αναφέροντος.

Ως Υπεύθυνη Παραλαβής – Παρακολούθησης Αναφορών (Υ.Π.Π.Α.) του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, έχει οριστεί η μόνιμη υπάλληλος του Νοσ/μείου κα Περούλη Αμαλία, κλάδου ΠΕ Διοικ/κού-Οικ/κού, Δ/ντρια Διοικ/κού-Οικ/κού, με αναπληρώτρια την μόνιμη υπάλληλο Γλυκιώτη Αγγελική, κλάδου ΠΕ Διοικ/κού-Οικ/κού, αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμ. Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού. Τηλ. επικοινωνίας 2661360714 και 2661360643 αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ
Έντυπο υλικό
Πατήστε για λήψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Λήψη Adobe reader
Font Resize
Contrast